Personvernerklæring Blaa AS

Denne personvernerklæringen ble publisert 1.Januar 2019.

Personvernerklæringen informerer om hvordan Blaa AS (organisasjonsnummer 916 646 852) samler inn og bruker personopplysninger.
Blaa AS, ved Daglig leder, er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger.

I denne erklæringen forklarer vi hvilke personopplysninger vi behandler, hvordan vi behandler disse og hvilket formål behandlingen har. Erklæringen inneholder opplysninger du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet www.blaa.as. Når du er kunde hos oss eller søker jobb hos oss, samt generell informasjon om innhenting, lagring og bruk av personopplysninger (personopplysningsloven §18 1.ledd).

Om Blaa AS
Blaa AS er Norges første Vekstbyrå. Selskapet produserer Vekstlooper som hjelper kundene å finne, tiltrekke og konvertere sluttbrukere, enten som betalende sluttbrukere eller Leads. Vår besøksadresse er: Thormøhlens Gate 51, 5006 Bergen og postadresse er: Sandbrekkevegen 7, 5231 Paradis. Kontaktopplysninger til vår personvernombud er: hei@blaa.as

Behandling av personopplysninger
Blaa AS sin Daglige leder har det daglige ansvaret for Blaa AS sin behandling av personopplysninger på vår nettside med mindre annet er oppgitt under. Det er frivillig for de som besøker nettstedet å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester, eksempelvis ved å sende oss forespørsler. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert. Personopplysninger som vi har mottatt av deg eller på andre måter, vil kun oppbevares så lenge vi har behov for å oppbevare opplysningene. Opplysningene blir deretter sikkert slettet.

Blaa AS er behandlingsansvarlig for sin nettside og står for vedlikehold og utvikling selv.

Nettstatistikk
Blaa AS samler inn avidentifiserte og anonymiserte opplysninger om besøkende på www.blaa.as. Formålet med innsamlingen er å utarbeide statistikk som brukes for å forbedre og videreutvikle innhold på nettsted. Eksempler på hvilken informasjon som innhentes er: hvordan besøkende bruker nettstedet, hvilket nettsted brukeren kommer fra, hvor mange som besøker de ulike sidene, hvor lenge besøket varer, hva de klikker på og hvilke nettlesere som benyttes.

Opplysningene behandles i avidentifisert og aggregert form. Med avidentifisert menes at vi ikke kan spore opplysningene vi samler inn tilbake til den enkelte bruker. Med aggregert nivå menes at alle data blir slått sammen til en gruppe og at data ikke behandles individuelt.

Blaa AS bruker analyseverktøyene til Google Inc («Google») på sin nettside, informasjonen lagres hos Google. Informasjon fra dette verktøyet deles ikke med andre aktører.

Informasjonskapsler eller cookies.
Hva er en informasjonskapsel eller cookies?

Cookies er små tekstfiler som lagres på din datamaskin, telefon eller nettbrett når du besøker et nettsted. Cookiene hjelper nettstedet til å huske dine innstillinger (eksempelvis brukernavn, språk, tekststørrelse og andre forhåndsvalg) for en viss periode. Coockies brukes også for å forbedre funksjonalitet, til å samle informasjon for analyseformål eller for markedsføringsformål.

Hvordan bruker vi Cookies?
Vi bruker cookies for å få informasjon om hvordan nettstedet brukes. Vi bruker dette gjennom Google Analytics som er et verktøy for webanalyse fra Google. Informasjonen lagres på servere i USA. Informasjonskapslene samler informasjon om hvilke sider som besøkes, hvor lenge et besøk varer, antall besøk på nettstedet og hva som er kilden til besøket (eksempelvis Google Søk). Vi bruker også cookies til å se på brukeratferden, som klikk på lenker eller innsendelse av kontaktskjema,

Din IP adresse anonymiseres før den sendes til Google Analytics og informasjonen som sendes inneholder ingen informasjon som kan identifisere deg som bruker. Vi kan derfor ikke spore handlinger til den enkelte bruker, men analysere bruken av nettstedet på et overordnet nivå.

Ved hjelp av cookies samler vårt nettsted inn informasjon til bruk for senere annonsering (Remarketing). En anonymisert identitet blir lagret i egne lister som brukes til målrettet annonsering basert på din brukeratferd på nett. I tillegg til at informasjonen er anonymisert (avidentifisert) stilles det krav til et visst antall brukere på listen før listene tas i bruk.

De fleste nettlesere aksepterer automatisk cookies. Forhåndinnstilling i nettleser om at brukeren aksepterer cookies anses som et samtykke. Du kan når som helst velge å ikke akseptere en cookie ved å endre datamaskinens innstillinger til å avvise cookie eller til at du må godkjenne en cookie, men dette kan begrense utvalget av funksjonene som er tilgjengelige. Innstillingen er å forstå som et samtykke dersom den er slik at brukeren uttrykker aksept for bruk av cookies. Dette gjelder også dersom nettleseren er forhåndsinnstilt for aksept.

Alle nettlesere gjør det mulig å begrense cookie-atferd eller å deaktivere dem ved hjelp av nettleserens innstillinger. Nettleseren lar deg også se over hvilke cookies som er lagret på datamaskinen, og til å slette en enkelt cookie eller å fjerne alle sammen. Du finner en lenke lenger nede på siden til hvordan du kan gjøre dette.

*Med opt-out menes at du har blokkert for opplasting av informasjonskapsler eller cookies på din datamaskin.

Du kan lese mer om Googles policy for bruk av personopplysninger her:  https://www.google.com/intl/no/policies/privacy/

Du kan melde deg ut av Googles bruk av cookies (opt-out) for annonsering via Googles side om annonsering og personvern: http://www.google.se/policies/privacy/ads

Dersom du ikke ønsker å bli sporet, kan du deaktivere bruk av cookies (opt-out) på din maskin via nettleseren, det gjør du her: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout

Bruk av Facebook pixel: sporing på Facebook, Instagram, Messenger Instant Articles og Audience Network.
Facebook står som eier av Instagram, Messenger, Instant Articles og Audience Network, og bruk av Facebook pixel dekker derfor også disse kanalene.

En Facebook pixel er en plug-in eller en programvare som ligger på vårt nettsted og som samler informasjon til Facebook. Pixelen samler informasjon fra informasjonskapslene (cookies) som ligger i din nettleser, og sender dette tilbake til Facebook hvor informasjonen blir samlet sammen med data fra din Facebookprofil.

Informasjon som samles kan være knyttet til din brukeratferd (demografiske data som alder, kjønn, interesser) eller handlinger du utfører som klikk på lenker. Informasjonen er kun tilgjengelig på et anonymisert og aggregert nivå. Informasjonen brukes til analyseformål, målrettet annonsering basert på din brukeratferd (remarketing) samt til å identifisere målgrupper for annonsering som har en profil som er lik din og derfor har en potensiell mulighet for å ha et likt handlingsmønster eller behov.

Informasjon samlet inn via Facebook pixel, lagres fra 90 dager til 2 år. Informasjonen lagres på servere hos Facebook i USA.

Ved bruk av Facebook i forbindelse med annonsering vil Facebook i de aller fleste tilfeller være behandlingsansvarlig. Det er dog noen unntak:

Bruk av Facebook Lead Ads, et verktøy for å samle inn epostadresser via Facebooksidene, der både Facebook og Blaa AS vil være behandlingsansvarlige. Dersom Blaa AS vil ta i bruk dette verktøyet, vil informasjon om brukerens rettigheter være tydelig angitt i annonsen hvor brukeren frivillig legger fra seg persondata.
Opplasting av eksisterende e-postlister for målrettet annonsering på Facebook. Dersom Blaa AS vil bruke dette verktøyet vil det kun være rettet mot potensielle kunder som frivillig har gitt sitt samtykke til dette.

Bruk av kontaktskjema på våre nettsider
Når du bruker kontaktskjema på våre hjemmesider ber vi om følgende informasjon: Navn, e-postadresse, firma, telefonnummer, hva din henvendelse handler om.

Formålet med innhenting og lagring av informasjon er å kunne svare og ha en dialog rundt din henvendelse. Informasjonen blir lagret i vårt CRM –system Hubspot på en egen server der det kun er ansatte i Blaa AS AS som har tilgang. Informasjonen blir lagret så lenge vi finner det formålstjenlig.

Registrering til Vekst-prat
Ved påmelding på vår vekst-prat samles følgende informasjon:

Navn på den som bestiller
E-postadresse på den som bestiller
Firma
E-postadresse til den som registrerer seg
Telefonnummer til den/de som registrerer seg

Bruk av andre verktøy

WordPress
Opplysninger som samles inn gjennom bruk av nettsiden lagres i WordPress.com

HubSpot
Hubspot er Blaa AS sitt system CRM og salgsoppfølging. Dersom du har lagt igjen e-postadressen din på våre nettsider vil du få en profil i verktøyet som inneholder opplysninger om deg. Opplysninger som lagres er navn, e-postadresser, IP-adresse, firma og eventuelt hva en henvendelse handler om. Ved ønske om vekst-prat lagres i tillegg en logg over når du ga ditt samtykke.

Zapier
Hvis du vil melder deg opp på workshop fra hjemmesiden så går din e-post, ditt navn og bosted gjennom en automatisk integrasjon som heter Zapier.

Informasjonen som lagres på hjemmesiden sendes videre til vårt CRM system Hubspot. Hubspot lagrer informasjonen og via Zapier så sendes denne informasjonen videre til Mailchimp for videre oppfølging.

Hotjar
Blaa bruker analyseverktøyet Hotjar for å analysere brukeratferd på nettsidene. Verktøyet brukes for å gjøre nettstedet mer brukervennlig. Informasjon som samles er bevegelser, klikk og generell atferd på nettstedet.  Informasjonen samles på bakgrunn av din IP-adresse, men denne blir anonymisert og informasjon vises kun på et aggregert nivå. Data lagres i maksimalt 365 dager.

Serverlogg på nettsted
Alle besøk på våre nettsteder lagres i en logg på vår server. Informasjonen som lagres er IP-adresse fra enheten som besøker nettstedet. Opplysningene samles inn for å sikre drift. Ved angrep mot nettstedet vil IP-adressen som er brukt i forbindelse med angrepet bli blokkert.

Her kan du reservere deg mot cookies fra våre databehandlere enkeltvis

E-post, telefon og chat
Blaa bruker e-post. telefon og chat som en del av sitt daglige arbeid for å kunne ha dialog og svare på forespørsler fra potensielle kunder, kunder, tidligere kunder og andre samarbeidspartnere.

Den enkelte ansatte har ansvar for å slette meldinger som ikke lenger er aktuelle, og skal minst en gang i året gå gjennom og slette unødvendig innhold i e-postkassen. Ved fratredelse slettes e-postkonto. Relevante e-poster vil normalt bli overført til kolleger.

Sensitive personopplysninger skal ikke sendes over e-post. Vi gjør oppmerksom på at vanlig e-post ikke er kryptert. Vi oppfordrer deg derfor til å vise varsomhet, og ikke sende taushetsbelagt informasjon, sensitive data eller fortrolige opplysninger på e-post.

Rettigheter
Du har rett til innsyn i personopplysninger om deg og hvordan de behandles. Du har også rett til å få opplysningene rettet, slettet eller å begrense behandlingen av personopplysningene i henhold til personopplysningsloven.

Du kan kontakte oss på hei@blaa.as for tilgang til, endring eller sletting av informasjon.

Behandling av personopplysningene er basert på samtykke, og du kan til enhver tid trekke samtykke tilbake.

Dersom du mener Blaa AS ikke har overholdt dine rettigheter i henhold til personopplysningsloven, har du rett til å klage til aktuell tilsynsmyndighet som i Norge er Datatilsynet, du finner kontaktinfo på deres hjemmesider www.datatilsynet.no.

Vi håper du er fornøyd med vår Personvernerklæring, ta gjerne kontakt med oss dersom du har spørsmål rundt innholdet i den eller føler den ikke er dekkende.
Ha en fin dag!

Kontaktinformasjon:
Epost: hei@blaa.as

Telefon: 46626685

Adresse: Thormøhlens Gate 51, 5006 Bergen.

hei@blaa.as // 932 63 041
Thormøhlens Gate 51
5006 Bergen